keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Saanen esitellä Into-Ilpo-Ipana

Nyt se on sitten varmaa! Nimittäin eilen päätettiin kasvattajan kanssa pennulle virallinen nimi, samalla varmistui myös kutsumanimi ja tietenkin se, että edellisen postauksen kuvissa esiintyvä kaveri on varmasti se joka meidän perheeseen kotiutuu. Viralliseksi nimeksi oma lempparini eli Brookbend Icepower ja kutsumanimeksi simppelisti Ilpo. Nyt saa Ilpo opetella vielä noin puolitoista viikkoa nimeään kasvattajalla ja sen jälkeen odottaa kauan odotettu muutto. En millään malttaisi odottaa, onneksi huomenna alkaa työt niin saa muutakin ajateltavaa.

Ilpolle on nyt kaivettu kaapin perukoilta perintönä kaikenlaisia Miloun vanhoja tavaroita, lisäksi on kierretty lähes kymmenen eri kauppaa ja hamstrattu uutta tavaraa. Listailin tuossa yksi päivä myös vielä puuttuvia tavaroita; kakkapusseja, purulelu ja -luita sekä raakaluita. Pantakin on vielä hankkimatta, mutta varmasti pärjätään päivä tai kaksi ilman, jotta varmasti sitten saadaan sopivan kokoinen. Samalla reissulla täytyy katsoa jos hankkisi talutinhihnan joka olisi tehty heijastavasta materiaalista, varmasti olisi enemmän kuin loistava talven pimeyteen.

Kauppojen hyllyt pursuavat mitä ihanempia tavaroita, mutta yllättävän hyvin sitä on saanut pidettyä näppinsä kurissa. Mielestäni tärkeintä on hankkia perustarvikkeet, myöhemmin on sitten aikaa hankkia mm. toinen aktivointilelu. Ruokaa pentu saa myös mukaansa jonkin verran, joten ihan heti ei tarvitse ruokaostoksille rientää. Olen kuitenkin jo kuukaudenpäivät tutkinut erilaisia ruokamerkkejä ja perehtynyt paremmin koirien ruokintaan. Varmasti vielä kuinka paljon olisi opittavaa, mutta pikku hiljaa lisää. Uskon myös vahvasti, että jokainen koira on yksilö, joten yhtä oikeaa tietä ei varmasti ole olemassa.

Pennut ovat tähän mennessä syöneet Pure Naturalia ja Golden Eaglea, jälkimmäisellä olisi tarkoitus jatkaa aluksi. Kun Ilpo on kasvanut toivon, että ruokavalio olisi lähempänä 50/50, ehkäpä silloin nappulana Pure Natural. Mutta siihen nyt vielä on aikaa, joten katsotaan ajan kanssa mikä osoittautuu meille parhaaksi vaihtoehdoksi. Nyt pentuaikana olisi nappulan lisäksi tarkoitus antaa raakaa lihaa ja raakaluita, joita onkin jo kasvattajan luona oppinut järsimään. Eniten kauhistuttaa se, että jos pentu on kauhea ahmatti ja lihoo helposti. Pidetään peukkuja, että ruoka maistuu muttei liiaksi. Lopuksi kuvia hankituista ja laatikoista kaivetuista tavaroista.

Hammasharjasetti 6,50€ (puuilosta). Varmaan aluksi Ilpoa kiinnostaa enemmän syödä nuo hammasharjat, mutta eiköhän siitä rutiini löydy pikku hiljaa opetellen.

Pissa-alustoita vai mitä nämä nyt oikealta nimeltä ovatkaan? Ei tämmöisiä hienouksia ollut silloin kuin Milou oli pentu. Ostettiin näitä muutama ja katsotaan ovatko oikeasti käteviä, muuten mennään kyllä perinteisemmällä sanomalehtilinjalla.

Heijastinliivi löytyy Miloun perintönä. Aluksi varmasti liian iso, Miloulle tämä oli pieni, joten varmasti kun Ilpo on hieman kasvanut on tämä passeli.

Pohjavillakampa(?) perintönä ja uudenkarhea karsta. Näiden lisäksi löytyy kyllä kampa mm. korvakarvojen selvitykseen, mutta se on tällä hetkellä jossain... Pitänee etsiä, sillä hetki sitten se kyllä pyöri jaloissa.

Kynsisaksia löytyy kahdet kappaleet, itse tykkään enemmän noista kokonaan mustista. Täytyy näitä seurata sen puolesta, että ovat varmasti vielä terävät - eivät ainakaan vielä tuntuneet tylsiltä vaikka Miloun ajalta ovatkin.

Tämmöinen nahkahina löytyi myös Miloun perintönä. Kivaa pehmeää nahkaa, mutta itseä kyllä himottaisi se heijastinhihna.

Kasa pehmoleluja. Lammas (wuf.fi) 6€ uutukaisena Ilpolle, nasu pehmolelu ja karvapallo jostain äidin kaapin perukoilta. Koira on hieman elämää nähnyt perintölelu, lisäksi on vielä yksi Miloun vanha pehmolelu joka odottaa paikkailua ja yksi pallollinen vetolelu joka on sen verran iso, että odottaa pennun kasvamista.

Ruokamaistiaisia Mustista & Mirristä (nutrima & pure natural), jotka menevät varmaan koulutusnamuina. Taustalla namipussi, ah iloitsen jo etukäteen sitä ettei kaikki taskunpohjat olet täynnä sitä inhottavaa namijauhoa. Jossain hukassa, jonka olen kyllä myös nähnyt lähiaikoina, on kongi - sitäkin siis täytynee etsiä.

Köysilelu, tennispallo ja Mustista & Mirristä uudenkarhea köysi + pallo yhdistelmä. Jälkimmäistä olisi tarkoitus käyttää palkkaamisessa, mutta saa nähdä mitä mietlä Ilpo on.

Jälleen Miloun perintöä. Iso muovipallo ja helisevä puruluu vaihtuville hampaille.

Viimeisenä muttei vähäisimpänä äidin tekemä ihana peti! Äitini tosiaan teki minun vanhoista pikkupatjoista pedin, jossa on ruskea päällys ja sen päälle vielä tuollainen ihana valkoinen teddy. Molemmat päällyset saa helposti pois ja pesuun, etenkin tuo valkoinen olisi todella epäkäytännöllinen jos sitä ei saisi pestyä.

Tässä sitä nyt olikin oikeastaan kaikki paitsi ruoka- ja juomakippo esiteltynä - sekä muutama tavara, jotka ovat jossain kaapin perällä "hyvässä paikassa" eli hukassa. Oli oikeastaan hyvä kirjoitella tämä postaus, sillä nyt havahtui siihen että osa tavaroista on hukassa. Onneksi vielä on aikaa etsiä ja tarvittaessa shoppaillakin tavaroita.

Puuttuuko teidän mielestä jotain? Mitä te hankitte koirillenne etukäteen?

2 kommenttia:

  1. Aiotko aloittaa naksuttelun, naksu puuttuu :) Pennun kanssa sitä namia menee hirmuiset määrät, itse hommaisin namitaskut tai treeniliivin, jos ei ennestään jo ole.

    En ole ikinä oikein perehtynyt tähän koirien hampaiden harjaus buumiin. Onko se markkinointikikka, vai onko siitä todella hyötyä? Meillä raakaruoan syöjillä ei ole ikinä ollut hampaissa mitään, aina on eläinlääkärissä kehuttu hampaiden ja suun kuntoa ja ikinä ei ole hampaita harjattu. Ihan tärkeä aihe kuitenkin suun kunnosta huolehtiminen, mutta hamppien harjaaminen varmasti kerää ne omat kannattajat ja vastustajansa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naksuttelu on tarkoitus aloittaa ja näköjään unohtui siitä mainita - naksutinkin löytyy, tosin toistaiseksi ollut tallilla. Täytyypä muistaa kotiuttaa se tallilta kotiin kun pentu tulee :) Namitasku tai mikälie pussukkahan tuli hankittua, treeniliiviä olen haaveillut, mutta täytyy sitä katsoa viimeistään siinä vaiheessa kun harrastuskuviot ovat ajankohtaisia.

      Itse en enempää tuohon hampaiden harjaukseen ole perehtynyt, ajattelen lähinnä että ei siitä varmaan haittaakaan ole. Jos ei muuta hyötyä, niin ainakin oppii siihen että hampaita saa tutkia ;) Luihin itse uskon eniten, joten niitä varmasti käytetään myös hampaiden hoidossa. Mutta kuten sanoit, jakaa varmasti kannattajat ja vastustajat :)

      Poista